<Door wie

 

Als Psychosociaal therapeut en psychodrama therapeut faciliteer ik graag de mogelijkheid te oefenen met- en integreren van nieuwe inzichten in de groep. Dit geeft inspiratie en moed om ook in de eigen sociale omgeving veranderingen te kunnen en durven vormgeven echt eigen maken. 

Ik werk ruim 28 jaar in de Geestelijke Gezondheidszorg met groepen in deeltijdbehandeling en kliniek. Daarnaast ben ik opleider van de psychodrama opleiding NVGP. Hiertoe deed ik, na een opleiding tot dramadocent en les geven, de opleiding Social Work/GGZ agoog en schoolde ik me in Groepsdynamiek, Transactionele Analyse en Psychodrama.

 

Profiel en werkwijze

Voor mij is het belangrijk om mensen te prikkelen bij het ontdekken en versterken van spontaniteit en authenticiteit, inleving in zichzelf en de ander en aangeven van grenzen en behoeften. In mijn aanbod streef ik naar balans tussen veiligheid en uitdaging. Hiermee komen groeps- en individuele processen op gang. Er ontstaat ruimte voor het toelaten van ondergesneeuwde eigenschappen en voor beleving van - en oefenen met nieuwe inzichten in de sociale omgeving. Ik werk met de diverse dramawerkvormen binnen methodische kaders zoals schematherapie, transactionele analyse, mentaliseren, CGT. Het maken van werkelijk contact en daarmee aansluiten op de doelen en het proces van de deelnemer, is de belangrijkste factor in mijn benaderingswijze.

Samenwerking met betrokkenen is voor mij van essentieel belang.